Català | Castellano
  • 04 JUNY 16
  • 0
  Què fer si ens pica una medusa?

  Què fer si ens pica una medusa?

  Primer, sortiu de l’aigua a poc a poc. Els moviments bruscos poden fer que contacteu amb més tentacles de medusa i empitjorar l’incident.

  Quan sortiu de l’aigua, comproveu que no porteu filaments enganxats a la pell. Si trobeu filaments treieu-los sense fregar, a ser possible amb pinces.

  Els símptomes més comuns són un dolor i picor immediat, cremor, inflamació, envermelliment i fins i tot un lleuger sagnat.

  Potser el primer impuls sigui intentar alleujar-nos rentant-nos amb aigua dolça. ¡Error! Sempre s’ha de fer amb aigua de mar. L’aigua dolça pot trencar les cèl.lules urticants de la medusa i provocar un augment de la lesió.

  Mai no ens hem de rentar, ni frotar-nos la pell amb sorra o tovalloles, ja que l’únic que aconseguirem és extendre el tòxic per la resta del cos.

  Tampoc hem d’usar remeis casolans com la orina, el vinagre o el amoniac ja que podrien irritar encara més la ferida.

  No ens hem de posar mai cremes amb antihistamínics, ja que això pot augmentar la inflamació. A més, la majoria de cremes antihistamíniques poden reaccionar amb la llum del sol i no són recomanables.

  En lloc d’aquestes pràctiques, que per desconeixement o creences populars s’usen molt, el que els especialistes aconsellem és:

  – Rentar la zona afecta amb sèrum o amb aigua de mar.

  – Un cop neta la ferida, podem posar gel sobre la zona (emboliqueu el gel per tal de que l’aigua dolça no contacti amb la lesió!!)

  – Apliqueu una pomada amb cortisona i cobrir la ferida per evitar infeccions.

  Dejar un comentario →