Català | Castellano
  • 07 JUL. 16
  • 0

  Què vol dir que un cosmètic és natural? Sabeu interpretar una etiqueta?

  Què vol dir que un cosmètic està fet amb “productes naturals”? Sabem entendre les composicions dels cosmètics?

  Guia per aprendre a desxifrar una etiqueta de cosmètics

  1) La composició es llegeix per ordre decreixent d’importància. Els cinc o sis primers ingredients determinen sovint un 80 – 90 % de la fòrmula del producte.

  2) Els cosmètics estàn obligats per llei a especificar la TOTALITAT de la seva composició qualitativa. És a dir, un llistat complert dels ingredients de la fòrmula. Però no estan obligats a especificar la composició quantitativa (els miligrams de cada substància) ni la percentual (el percentatge de cada component)

  3) Els productes vegetals estàn sempre escrits en llatí, segons la terminologia botànica acceptada. La resta d’ingredients químics estàn escrits en anglès per convenció internacional.

  4) Els ingredients “naturals” (és a dir productes vegetals poc transformats) figuren sempre escrits en llatí a la composició. El terme anglès que segueix al nom llatí de la planta ens permet conèixer el tipus de substància : oil pels olis, essential oil pels olis essencials, extract pels extractes, water o distillate pels hidrolats o les aigües florals, butter per les mantegues vegetals, wax per les ceres naturals. Per exemple, Butyrospermum parkii butter és la mantega de karité, mentre que Ricinus communis oil és l’oli de ricí.

  5) Quan el nom d’una substància vegetal figura en anglès, significa generalment que encara que és d’origen natural, ha sofert una notable transformació. Exemple : hydrogenated castor oil PEG-8 esters designa els esters obtinguts per reacció química de l’oli de ricí (castor oil) amb polietilenglicol sintètic.

  Dejar un comentario →